Smultronmoja

Parkliv i Peking

Peking allsångpeking man kalligrafiPeking Park

Peking är en stad med stora avstånd, mycket folk, intensiva dofter och hög ljudnivå. Det kan vara lätt tröttande. Därför är Pekings parker en härlig tillflyktsort där man kan flanera i lugn och ro och bara vara.

Kineserna älskar sina parker och utnyttjar dem väl. Helgerna, speciellt söndagar, är parkdagar om vädret tillåter. Körsång, kalligrafi, dans, tai chi är bara några av de aktiviteter som utförs i parkerna.

Några av våra favoritparker är Beihai Park, Temple of Heaven samt Jingshan Park. Den sistnämnda ger ett fint tillfälle att dessutom få utsikt över Förbjudna Staden. Mitt i parken kan man promenera högst upp på en tempelförsedd kulle där underbar utsikt kan avnjutas. Man får lite motion och ser vid klart väder alla de tempel som Förbjudna Staden består av. Ett trevligt sätt att få en överblick, som i kombination med promenaden upp på kullen, och insupandet av parklivet, utgör en alldeles ypperlig söndag i Kinas huvudstad.

1 Kommentar

    Man undrar hur länge den genuina stämningen skall stå emot alla nya influenser
    som besökare från väst tillför

Skriv en kommentar