Smultronmoja

Vindlande utsikt

black sand beachmunksäl red sand beach

109 kilometer, 59 broar, 600 kurvor och mängder av vattenfall. Det tar sin lilla tid att ta sig till Hana på Mauis östkust, men eftersom vägen går genom Paradiset känns det som ingen tid alls.

På frågan hur lång tid det tar att köra de dryga tio milen till Hana får vi många svar. Allt från två till fem timmar. Det tog oss sju. Och vi njöt av varje minut.

Vägen som slingrar sig på utkanten av Mauis norra kust tar oss till de mest fantastiska platser medan vattenfallen porlar eller dundrar ner från bergen utanför bilrutan. Vita stränder, röda stränder, svarta stränder, vattenfallsbad, bananbrödsfika – det är bara att välja.

På ena sidan ett böljande grönt paradis. På andra sidan en supermäktig utsikt över det oändliga Stilla Havet, som känns så overkligt stort från toppen av den branta kustremsan. När man dessutom vet att det finns massor av knölvalar som gärna imponerar med sin akrobatik i vågorna utanför är det ganska svårt att hålla ögonen på vägen.

3 Kommentarer

  Oj, oj vad jag vill hit!

 • Ja, den är otroligt vacker men det är den absolut jobbigaste körningen jag gjort i mitt liv och jag var livrädd att vi inte skulle komma tillbaka!
  Var nämligen där 2007 för att fira min 50-års dag.
  Den veckan var det störtfloder och mudslides varje dag, värsta ovädret på årtionden. Att lyckas pricka in den veckan är en prestation, haha!
  Ett träd rasade över och förstörde 5 bilar utanför hotellet vi bodde på.
  Vilken resa! Vi blev varnade för att gå ut, skyfall 6 av 7 dagar.
  Havet var brunt och det var översvämmningar, lera och bröte överallt.
  Ett hus gled iväg i en mudslide.

 • Oj, det låter helt sjukt! Inte riktigt samma upplevelser som jag har från mina resor till Hawaii:) Visst regnade litegrann den senaste gången, men oftast bara några minuter åt gången, sen var det sol igen.

Skriv en kommentar